Trustpilot

Sådan laves et bælte – part 3

bælte montering

Vi dykker igen i detaljer med produktionen af et bælte. I denne tredje og sidste del af føljetonen Sådan laves et bælte kigger vi nærmere den afsluttende fase, hvor bæltet bliver færdig til brug. Du kan finde første del her og anden del her.

Lukkemekanismen

I sidste del slap vi ved den færdige rem. Næste trin er at få et spænde på, så remmen bliver til et funktionelt bælte.

Langt de fleste bælter fra Bosswik har et spænde, som er monteret med en skrue, så det er nemt at afmontere og korte bæltet, hvis det skulle blive nødvendigt. Det kræver, at der bliver syet en såkaldt skruedel på spændet. Denne skruedel er et lille stykke læder, som bliver stanset i den matchende størrelse til spænde og rem, hvor skruen på bæltet går igennem skruedelen og remmen for at holde det hele sammen.

Skruedel med spænde

Alternativt kan spændet også være monteret med clips, som er indbygget i spændet, hvilken kun gør det endnu nemmere at montere og afmontere.

Sløjfemateriale ved siden af rem

Mange bælter har også en sløjfe, som holder spidsen pænt inde mod remmen, når den er lukket. Denne sløjfe er oftest en lille udgave af selve remmen, så hvis bæltet er bomberet med stikninger, så er sløjfen det også. Denne bliver monteret inde i skruedelen, så den altid sidder fast på remmen. Mange damebælter har to sløjfer, da der kan være stor forskel på, hvor meget af spidsen der skal holdes inde alt afhængig af om den sidder rundt om hofterne eller rundt om taljen.

Montering af spænde i hånden

Når sløjfen er lavet og spændet syet på en skruedel skal det hele samles – ganske enkelt med en skrue. Det gøres i hånden med det rigtige værktøj.  Det er samtidigt det sidste kvalitetstjek, inden bæltet bliver lagt på lager.

Sådan laves et bælte – færdig

Efter skæring af huden, opdeling til remme, stansning, farvning og anden bearbejde af remme, sløjfeproduktion og spændemontering så er resultatet et færdigt funktionelt bælte. Med hjælp fra dygtige hænder er den garvede hud blevet til et kvalitets læderbælte.