Trustpilot

Livvidden på danske mænd

herrebælte

I arbejdet med bælter, får vi et godt indblik i livvidden på folk. Det synes vi egentlig er værd at dele med dem, der måtte kunne bruge denne viden eller bare interessant kuriosa. Det viser at lige over halvdelen danske mænd har mellem 95 cm og 105 cm rundt om livet.

Herunder finder du fordelingen af livvidder på danske mænd. Det er baseret på salget af næsten 150.000 bælter i løbet af 2016. Der er enkelte ting man skal være opmærksom på, inden man antager, at det er livvidden på alle herrer i Danmark. Det fremgår efter tallene.

  • 85 cm: 8,7 %
  • 90 cm: 17,6 %
  • 95 cm: 30,4 %
  • 105 cm: 23,8 %
  • 115 cm: 11,9 %
  • 120 cm: 6,6 %
  • 130 cm: 0,8 %
  • 140-160 cm: 0,2 %

Det tegner efter al sandsynlighed et sigende billede af livvidden på det mandlige køn i Danmark, men der er et par ting at have i mente. Fordelingen er begrænset til de livvidder, som Bosswik sælger, så derfor er der fx ikke en livvidde på 98 cm i statistikken. Vigtigere er det, at de fleste af Bosswiks bælter kan afkortes, så et bælte der er købt som livvidde 95 i virkelighededen er væsentlig kortere. Ligeledes er livvidden på et bælte målt fra spids til midterste hul, så uden afkortning er det også muligt at flytte sig 5 cm til hver side, hvis bæltet bruges i det yderste hul til den ene eller den anden side.

I statistikken er livvidden 100 cm lagt sammen med livvidde 95 og livvidde 110 er lagt sammen med 105. Dette skyldes, at der kun er få bælter, der laves i denne livvidde, så tallene for sig selv ikke er særlig retvisende ift. de andre livvidder.