Trustpilot

Bosswik opnår grøn milepæl: 100% Made in Denmark 

Bosswik made in Denmark

Hos Bosswik har vi intensiveret det grønne fokus yderligere, og vi er stolte af at annoncere, at samtlige af Bosswik-mærkets egne bælter bliver produceret i Tommerup på Fyn.

Gennemsigtighed i værdikæden og fokus på grøn omstilling har aldrig været vigtigere og mere aktuelt i den globale modeindustri, end den er i dag. Og for os hos Bosswik har den lokale og ansvarlige produktion været en bærende del af firmaets DNA siden Morten Levorsen etablerede firmaet i sine forældres hus for snart 35 år siden. 

Nu kan vi så med stolthed præsentere en unik grøn milepæl for produktionen af luksuriøse kvalitetsbælter. Siden foråret 2023 har 100% af produktionen af Bosswik-mærkets egne bælter nemlig været “Made in Denmark”. Alle bælter er dermed ansvarligt produceret blandt firmaets 29 ansatte i Tommerup. Det er en lokal tilgang der adskiller sig fra mange andre brands på markedet. 

Hos Bosswik producerer vi samlet over en kvart million bælter hvert år fordelt på eget mærke samt for både danske og internationale brands.

Morten & Anders Levorsen i produktionen hos Bosswik

“Modebranchen er lige nu i en kæmpe transformation for at begrænse klimaaftrykket frem mod 2030. Vi ønsker fuld transparens i fremstillingen af vores produkter, og vi ønsker at alle Bosswiks bælter produceres med omtanke for mennesker og miljø. Ved at udføre hele produktionen in house, kan vi sikre, hvordan vores produkter fremstilles ned til mindste detalje”, fortæller Anders Levorsen, som er tredje generation i familiens bæltemageri, og fortsætter:

“Med dansk produktion tæt på forbrugeren undgår vi lange klimabelastende transporter. Vi opnår samtidig en unik fleksibilitet, som mindsker spild, overproduktion og opnår fordele på logistisk effektivitet, så vi altid har de bælter på lager, som vi skal bruge”. 

Bælter fra kollektion 32

Certificeret Europæisk læder

Udover i dag at have samlet den totale produktion af Bosswik-mærkets bælter lokalt i Tommerup, kan vi ligeledes præsentere resultatet af endnu en ny grøn milepæl: En komplet produktion med certificeret europæisk læder. 

Certificeringen er med til at sikre, at læderet som vi køber fra italienske garverier, og bruger til samtlige af mærkets produkter, lever op til en lang række kriterier for at sikre den mest bæredygtige og transparente produktionsproces og slutprodukt.

Crafted in Denmark
Alle bælter produceres lokalt i Tommerup på Fyn.

“Læderindustrien har i mange år været domineret af eksport fra asiatiske lande og mindre end 10% af alt læder i verden er europæisk. Det er derfor en stor bedrift for os, at alle bælter nu er produceret i europæisk læder. I Europa er der restriktioner, som sikrer arbejdsforholdene og dyrevelfærden, og vi har igennem en lang periode haft en plan om at gøre dette til en standard for alle bælter. Læderet i et Bosswik bælte er et spildprodukt fra kød og malkeindustrien”, siger Anders Levorsen, der samtidig fortæller, at næste skridt for Bosswik nu er at sætte endnu mere ind på væksttiltag på det skandinaviske marked. 

Anders Levorsen i produktionen hos Bosswik

“Danmark er hjem for historiske møbelklassikere, ikonisk design og traditionsrigt håndværk. Vi tror på, at tidløse skandinaviske designs og fynsk bæltehåndværk fortsat skal opleve vækst i Skandinavien, blandt andet gennem et øget fokus på Bosswiks digitale univers”, afslutter han.