Trustpilot

Nyhed: Elastisk læder (aprilsnar)

elastisk læder

Som en af de første i verden kan Bosswik nu tilbyde elastiske bælter af læder, hvor det er læderet i sig selv, der er elastisk. Det er blevet muliggjort af en revolutionerende behandling i opdrættet af kvæg på tre gårde i et testforsøg.

En nænsom behandling for elastisk læder

Den elastiske egenskab i læderet er opnået gennem behandlinger med molekylære udtræk fra plantestamceller til at stimulere dannelsen af kollagen og elastin. Disse er fibre, der giver huden henholdsvis styrke og elasticitet.

En særlig modificeret sammensætning har øget elastin fibrene i sådan en grad, at læderet i sin færdige form får en elastisk egenskab i samme grad, som man ser i elastiske tekstil båndbælter.

Denne type læder har fået stor opmærksomhed, og Morten Koberg fra Dansk Kooligisk Institut udtaler: “Her har vi en enestående landevinding, når forskere og køer går sammen. Det er tankevækkende, hvilke andre uudnyttede muligheder, der stadig gemmer sig i læder.”

Bagsiden af medaljen

Som med alt andet er der altid en bagside – i koens tilfælde laver den kokasser.

Kuren, der booster dannelsen af elastin, skal gives til køerne hyppigere og hyppigere for at bevare effekten. I testfasen blev visse køer ikke fulgt hurtigt nok op, hvilket resulterede i at den elastiske hud kunne give sig uden at trække sig sammen igen.

Dermed endte man med en række køer med usædvanlig rynket hud, der ikke længere var egnet til ko-dating og dermed indgå i den fortsatte avl.

Det var selvfølgelig uforsvarligt, da regningen på anti-rynkecreme oversteg alle andre udgifter selv inflationen taget i betragtning.

elastisk læder