Trustpilot

Hjemmelavede huller i bæltet duer ikke

huller i bælteremmen

Hvis bæltet på et tidspunkt er blevet for stort og hullerne i bæltet for få, så har du måske gjort det, som de fleste gør – lavet nye hjemmelavede huller i bæltet. Det er generelt en dårlig idé!

Der er flere grunde til at hjemmelavede huller i bæltet er en dårlig idé. Vi vil her give 3 grunde til at undgå de hjemmelavede huller. Der er en anden måde at justere bæltet, og det er slet ikke mere besværligt at gøre det korrekt end at lave de ekstra huller i remmen, men du vil blive gladere for dit bælte med vores korrekte metode.

Hjemmelavede huller i bælte

1. Bæltet bliver grimmere

Helt simpelt så bliver et bælte sjældent kønnere at kigge på, når der er kommet et par ekstra huller i. Selvom man gør sig bare en smule umage med hullerne, så er det ikke sikkert at de lige rammer midten af remmen og afstanden mellem hullerne kan måske også svinge lidt. Det giver slinger i valsen ned ad sådan et bælterem. Typisk laver vi ovale huller i remmene, og værktøjet derhjemme er typisk en hultang med runde huller, så der sker også et stilskifte på bæltet med de hjemmelavede huller.

2. Læderremmen kan tage skade

Ja, remmen kan faktisk tage skade. En almindelig rem lavet af ét kraftigt lag læder er ikke så sart, men remmene, der er lavet af to lag tyndere læder limet sammen, kan få uhensigtsmæssig slid i de hjemmelavede huller, der i værste fald kan resultere i, at remmen vil gå fra hinanden omkring hullerne. De ovale eller aflange huller, som bliver lavet i vores produktion, gør, at den sidevejs kraft bæltet bliver udsat for ved brug ikke sætter sig så hårdt i remmen men mere i spændet. Ved pladespænde er det også værd at bemærke at selvom hullerne er runde fra Bosswiks produktion, så er der en lille slids på den ene side, der gør, at hullet kan udvide sig. Pladespænderne har nemlig en lille knop på den tap der går igennem remmen. Hvis det hjemmelavede hul ikke har nogen slids, så giver det igen uhensigtsmæssig slid på remmen.

3. Spændet kan gå i stykker

Ikke nok med at remmen kan tage skade, så kan selve spændet også gå i stykker ved forkerte huller. Hvis man har lavet et lille rundt hul med en hultang så kan spændets dorn (den del af spændet, der går gennem hullet) bliver udsat for et stort spænd fra remmen, der i sidste ende kan resultere i, at dornen knækker. Det samme gør sig gældende for pladespænder, hvor tappen til hullerne kan knække af, fordi der er for store kræfter i gang når man vrider den ud af de forkerte huller.

Nå, hvad skal man så gøre?

De tre ovenstående punkter kan helt undgås, hvis man i stedet afkorter bæltet. Langt de fleste bælter fra Bosswik har et spænde, der enten er monteret med en skrue eller en clips. På den måde kan man selv afmontere spændet, og så afkorte remmen til den rigtige længde. Så kan man ikke se, at det er blevet afkortet og bæltet holder meget bedre.

Læs nærmere her, hvordan man afkorter et bælte uden det kan ses.