Bælter tilbage til køerne (aprilsnar)

ko med bælter

I et nyt og opsigtsvækkende initiativ skal læderbælter nu indgå i en cirkulær økonomi, der skal mindske spild og øge bæredygtigheden. Fremfor at bælterne bare bliver smidt ud, når de ikke længere bliver brugt, skal de nu tilbage til køerne.

Når man tænker bæredygtighed fra vugge til vugge eller cirkulær økonomi, så er det sjældent så meget tilbage til udgangspunktet, som der her er tale om. Ifølge Morten Koberg fra Dansk Koologisk Institut så er det et initiativ helt uden sidestykke.

Til gavn på ny

Når nu folk ikke længere bruger deres bælte, så skal det igennem et nyt retursystem komme tilbage til køerne. Især gamle køer får glæde af bælterne til at holde på den lidt løse og slaskende hud, der kan præge alderdommen i kvægflokke. På denne måde skal bælterne gøre gavn på ny fremfor at ende sammen med storskrald.

Der er også planer om, at bælterne på sigt kan modificeres til andre nyttige formål for køerne. På tegnebrættet er der indtil videre hofteholdere, halssmykker og yverværn.

Næste skridt i udviklingen er at returnere overskudsmælk til klovbade og biogas i festlige balloner til stalde og folde.