Trustpilot

Farvet læder

læder garvning
Efter vores aprilsnar i sidste uge ( læs om racediskrimination blandt kvæg her ), har vi fået spørgsmål omkring, hvor farven på læderet egentlig kommer fra. Det prøver vi i korte træk at svare på her i beskrivelsen af farvet læder.

Farven i farvet læder

Det er trods alt ikke sorte køer, som leverer sort læder osv. Alle huder er ganske lyse, når de er blevet garvet, så det kræver noget farve bare at få det gængse sorte, brune og cognacfarvede læder. Der findes flere forskellige måder at farve læder, og måderne kan varierer fra garveri til garveri. Med tiden er flere blevet dygtigere til at gøre nogle processer mere effektive. farvet læder Her er de tre mest udbredte metoder.

Anilinfarvet

Denne metode er en gennemfarvning af læderet. Farven er en pulver, der opløses i vand. De garvede huder sænkes i store kar med denne farveblanding. Her gennemtrænger farven læderets porer og fibre, så det bliver gennemfarvet. På den måde forbliver læderet fleksibelt og strukturen kan stadig “ånde”. Ulempen er, at gennemfarvningen alene ikke giver helt så kraftige farver, hvilket bringer os til næste metode.

Semi-anilinfarvet

Semi-anilin er også gennemfarvet ligesom anilinfarvningen, men til forskel får læderet her en ekstra pigmentering på overfladen for at få farven til at fremstå lidt kraftigere og stå skarpere.

Pigmenteret

Læderet kan også være farvet udelukkende ved at lægge farve ovenpå overfladen. Oftest bliver denne farve forsejlet med en lak eller der bliver påført en ultra tynd PU-film som efterbehandling. Det har den ulempe at læderets porer er lukket helt til og plejemidler, som ellers frisker læderet op, vil ikke have nogen effekt på læderet. garvning