Trustpilot

Bælter med funktioner

click bælte

Kender du nogen bælter med funktioner? For nogen er et bælte et stykke tilbehør i moden, og for andre er det bare en livrem, der holder bukserne oppe. Der findes dog bælter med funktioner, som mange ikke er klar over. Dem forsøger vi her at kaste lys over.

Vendebælter

Princippet er simpelt – begge sider af remmen kan bruges. På den måde får man 2 bælter i 1. Det kan fx være sort på den ene side og brunt på den anden side. Funktionen kan opnås på flere måder, men ofte er det et spænde, som kan trækkes ud og drejes alt afhængig af, hvilken side af bæltet man ønsker at bruge. Alternativt kan spændet være udformet, så dornen, der skal igennem remmen, kan vende til begge sider.

Clickbælter

Hvis man synes, at hullerne i en normal rem er upraktiske, så kan man overveje et clickbælte. Der er slet ingen huller i remmen, da lukkemekanismen sidder bag på bæltet. I stedet for de sædvanlige 5 huller, man kan indstille i, er der omkring 30 takker, man kan indstille efter. Så kan man klikke bæltet ind i den størrelse man lige har brug for. Eller fx spænde den en tand eller to ud efter middagen.

Elastiske bælter

Nogen synes, at det er behageligt, hvis bæltet kan give sig når man fx sætter sig ned. Her er der selvsagt brug for et elastisk bælte. Der er primært to typer af elastiske bælte, hvor flest nok er bekendt med de flettede stofbælter. Disse bælter er elastiske hele vejen rundt. Man kan dog også få læderbælter med elastik, som art. 6419. Her er der elastik ved spændet, der er skjult i en lomme, så bæltet kan give sig et par centimeter, men ellers stadig se ud som et klassisk læderbælte.

Bælter med funktioner

Her var en kort gennemgang af de mest udbredte specielle funktioner, man finder i bælter. Der er igennem tiden blevet lavet flere specielle funktioner i bælter, men det har oftest været meget niche præget eller del af en trend. Fx kan der nævnes funktioner som oplukker i spændet, kreditkort holder i spændet, USB pen i spændet og pengekat/lomme i remmen. Bælter er inde i en periode i moden, hvor man ikke tåler de store udskejelser, så det er nok ikke i den nærmeste fremtid, at vi ser nye multifunktionelle bælter.