Når vi indenfor bælter snakker om et nikkelfri bæltespænde, så betyder det, at det overholder EU’s grænseværdi for nikkelafsmitning. Det betyder samtidigt også, at der kan være en mikroskopisk nikkelafsmitning.

Nikkelfri bæltespænde – forklaret

De fleste bæltespænder er lavet af en kombination af flere forskellige metaller, hvor zink udgør en væsentlig del. Denne legering tilsættes nikkel for at øge holdbarheden og brudstyrken i legeringen. Det gør også overfladen mere modstandsdygtigt overfor korrosion. Desværre er nikkel også et allergen, som påvirker 15 % af alle kvinder og 1 % af alle mænd. Derfor har EU sat grænser for hvor stor en nikkelafsmitning der må forekomme.

EU’s grænseværdi for nikkelafsmitning er etableret igennem REACH regulativet, hvor grænseværdien er sat til 0,5 μg Ni/cm²/week. Det vil sige at afsmitningen højst må være en halv milliontedel af et gram nikkel over en kvadratcentimeter per uge. Grænseværdien er sat for beklædningsgenstande, der er i længere vedvarende kontakt med huden, som bæltespænder er blevet klassificeret til. I januar 2017 blev længere vedvarende kontakt med huden defineret til at være 10 minutter ved 3 eller flere lejligheder over to uger eller 30 minutter ved en lejlighed eller flere over to uger.

Har man stærk nikkelallergi, så er denne grænseværdi ikke nok. Så kræver det absolut ingen tilstedeværelse af nikkel. Hvis det er tilfældet, så skal man være opmærksom på, at man ligeledes kan have allergi overfor andre metaller.

Ved Bosswik overholder alle vores spænder EU’s grænseværdi. Er man på udkig efter et 100 % nikkelfri bæltespænde som ingen afsmitning har overhovedet, så har vi et enkelt bælte med messingspænde, der i sin behandling ikke har set skyggen af nikkel. Bæltet er art. 6288 som du kan finde her.

nikkelfri spænde

Populære herrebælter

Herrebælter

Art. 6475

400 DKK

Herrebælter

Art. 6473

450 DKK

Herrebælter

Art. 6292

400 DKK500 DKK

Herrebælter

Art. 6076

400 DKK450 DKK

Herrebælter

Art. 6382

250 DKK

Herrebælter

Art. 7270

350 DKK